Teplý baklažánový šalát

Teplý baklažánový šalát
Teplý baklažánový šalát

Baklažán je skvelá univerzálna zelenina, ktorú je možné pripraviť na veľa spôsobov. My sme dnes pre vás pripravili recept na výborný baklažánový šalát.

Potrebujeme:

  • 3 ks baklažánu
  • olej
  • 1/3 až 1/2 pohára škrobu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks paprika
  • 2-3 PL sójovej omáčky
  • soľ, mleté biele korenie
  • malý kúsok zázvoru
  • 2 kvapky octu
  • 1/2 ČL cukor
  • sezamové semienka
  • jarná cibuľka

Postup:

1. Baklažán nakrájame, posypeme soľou a chvíľu necháme pustiť šťavu.

2. Potom baklažán osušíme papierovým obrúskom. Kúsky baklažánu obalíme v škrobe a opečieme na oleji. Opečené kúsky baklažánu položíme na papierové utierky a odstránime z nich všetok olej.

3. Na samostatnej panvici zohrejeme lyžicu oleja a vsypeme jemne nasekaný zázvor. Pridáme aj nasekaný cesnak a nakrájanú papriku a cukor. Všetko spolu popražíme a nakoniec vlejeme sójovú omáčku a ocot.

4. Pridáme opečený baklažán a premiešame.

5. Preložíme do servírovacej misky, posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

6. Podávame ako samostatné jedlo alebo s prílohou z ryže.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: hamov-hotov.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *