Švédske mäsové guľky v omáčke

Švédske mäsové guľky v omáčke
Švédske mäsové guľky v omáčke

Jednoduchý a rýchly recept na prípravu, potrebujeme iba pár ingrediencií a výsledok je chuťovo výborný!

Potrebujeme na mäsové guľky:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 1 nadrobno nakrájanú červenú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 100 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc mlieka
  • Soľ a korenie

Potrebujeme na omáčku:

  • 40 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • olej
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml hovädzieho vývaru
  • 150 ml smotany
  • 2 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL horčice

Postup:

1 Mleté hovädzie mäso zmiešame s mletým bravčovým mäsom, pridáme cibuľu, cesnak, strúhanku, vajce a vymiešame do hladka.

2. Potom pridáme mlieko, soľ, korenie a znova premiešame.

3. Namočenými rukami vytvoríme fašírky, položíme ich na tanier, zakryjeme a dáme do chladničky odležať najmenej 2 hodiny.

4. Potom na panvici s horúcim olejom vysmažíme fašírky, pekne do hneda z každej strany.

5. Vysmažené fašírky poukladáme na pekáčik , ktorý potom vložíme do predhriatej rúry na 180 °C po dobu 30 minút.

6. Pripravíme omáčku: na panvici roztopíme maslo, pridáme múku a miešame 2 minúty.

7. Prilejeme zeleninový aj hovädzí vývar a spolu povaríme kým omáčka trochu zhustne.

8. Nakoniec pridáme smotanu, sójovú omáčku, horčicu a omáčku ešte chvíľu povaríme.

9. Guľky podávame s touto výbornou omáčkou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: suntgospodina.net


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *