Jednoduchý a rýchly recept na prípravu, potrebujeme iba pár ingrediencií a výsledok je chuťovo výborný!
Potrebujeme na mäsové guľky:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 1 nadrobno nakrájanú červenú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku, pretlačený
- 100 g strúhanky
- 1 vajce
- 5 lyžíc mlieka
- Soľ a korenie
Potrebujeme na omáčku:
- 40 g masla
- 40 g hladkej múky
- olej
- 150 ml zeleninového vývaru
- 150 ml hovädzieho vývaru
- 150 ml smotany
- 2 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL horčice
Postup:
1 Mleté hovädzie mäso zmiešame s mletým bravčovým mäsom, pridáme cibuľu, cesnak, strúhanku, vajce a vymiešame do hladka.
2. Potom pridáme mlieko, soľ, korenie a znova premiešame.
3. Namočenými rukami vytvoríme fašírky, položíme ich na tanier, zakryjeme a dáme do chladničky odležať najmenej 2 hodiny.
4. Potom na panvici s horúcim olejom vysmažíme fašírky, pekne do hneda z každej strany.
5. Vysmažené fašírky poukladáme na pekáčik , ktorý potom vložíme do predhriatej rúry na 180 °C po dobu 30 minút.
6. Pripravíme omáčku: na panvici roztopíme maslo, pridáme múku a miešame 2 minúty.
7. Prilejeme zeleninový aj hovädzí vývar a spolu povaríme kým omáčka trochu zhustne.
8. Nakoniec pridáme smotanu, sójovú omáčku, horčicu a omáčku ešte chvíľu povaríme.
9. Guľky podávame s touto výbornou omáčkou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: suntgospodina.net