Veľmi chutný, voňavý, a jednoduchý džem! Varí sa iba vo vlastnej šťave a bez pridania vody!
Potrebujeme:
- 500 g rebarbory
- 500 g bio pomarančov
- 500 g kryštálový cukor
Postup:
1. Budeme používať čerstvé stonky rebarbory. Dôkladne ich umyte, osušte utierkou. Zo stoniek stiahnite šupku a potom ich nakrájajte na malé kocky.
Tip: vedeli ste, že rebarbora je vynikajúcim základom pre džem? A pridanie citrusov zvýrazní jeho zaujímavú chuť. Rovnako ako pridanie štipky škorice.
2. Pomaranče dôkladne umyte horúcou vodou a potom ich utrite dosucha. Pomarančovú kôru nastrúhajte na jemnom strúhadle a pridajte ju do rebarbory.
3. Pomaranče olúpte, rozdeľte na mesiačiky, odstráňte hrubú bielu časť a nakrájajte na malé kúsky. Pridajte ich k rebarbore a nastrúhanej pomarančovej kôre.
4. Všetko zasypte cukrom, misu prikryte vekom a nechajte pôsobiť 3-4 hodiny. Počas tejto doby rebarbora a pomaranče pustia šťavu.
5. Zmes prelejte d hrnca a dajte variť na mierny oheň. Po zovretí varte 20-25 minút. Po uvarení rebarbora zmäkne bude takmer priehľadná. A to znamená, že džem je hotový .
6. Džem prelejte do umytých a vysterilizovaných zhoreninových pohárov. Uzavrite viečkom a skladujte na suchom a tmavom mieste, ktoré vám vyhovuje.
Tip: vedeli ste, že rebarbora je vynikajúcim základom pre džem? A pridanie citrusov zvýrazní jeho zaujímavú chuť. Rovnako ako pridanie štipky škorice.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: 1000.menu