Bleskový čerešňový koláč

Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Toto je jednoduchý a rýchly recept na klasickú maškrtu, ktorú môžete pripraviť s akýmkoľvek ovocím, aké máte radi!

Potrebujeme:

  • 1 kg čerešne
  • 350 g hladká múka
  • 250 g krupicový cukor
  • 350 g biely jogurt
  • 4 ks vajcia
  • 100 ml olej
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 PL kukuričný škrob

Postup:

1. Najskôr umyjeme a odkôstkujem čerešne. Odkôstkované čerešne zmiešame s 1 PL škrobu a 50 g krupicového cukru.

2. Potom pripravíme cesto: vo väčšej mise vymiešame celé vajcia s 200 g krupicového cukru. Pridáme biely jogurt a olej. Spolu vymiešame mixérom do hladka. Vsypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou.

3. Cesto dobre premiešame a polovicu cesta vylejeme na štvorcový pekáč s rozmermi 25 x 25 cm, vystlaný papierom na pečenie.

4. Na cesto poukladáme polovicu čerešní a zalejeme ich druhou polovicou cesta. Cesto zarovnáme a navrch poukladáme druhú polovicu čerešní.

5. Koláč vložíme do predhratej rúry na 190 °C a pečieme asi 50 minút.

6. Upečený čerešňový koláč necháme vychladnúť, pokrájame ho na porcie a ozdobíme práškovým cukrom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: ideideretete.net


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *