Fantastická mascarpone torta s čerešňovým želé

Mascarpone torta s čerešňovým želé
Mascarpone torta s čerešňovým želé

Táto mascarpone torta je rovnako dobrá ako krásna! Chutí všetkým, je jednoducho neodolateľná!

Potrebujeme na cesto:

  • 4 vajcia
  • 4 PL krupicového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 1/2 vrecúška prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3 PL hladkej múky

Potrebujeme na plnku:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g kondenzovaného mlieka
  • 400 g vykôstkovaných čerešní
  • 80 g krupicového cukru
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 15 g škrobu
  • 5 PL vody

Tortová forma s priemerom 23 cm.

Postup:

1. Pripravíme cesto: oddelíme bielka od žĺtkov. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do hustej pevnej peny.

2. Žĺtky vymiešame s 2 polievkovými lyžicami kakaa. Do kakaovej hmoty pridáme 2-3 polievkové lyžice snehu z bielkov a miešame pri nízkej rýchlosti, kým zmes trochu nezmäkne. Zvyšok snehu z bielkov postupne zľahka zapracujeme stierkou.

3. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 25 minút, či je cesto upečené, skontrolujeme špáradlom.

4. Upečené cesto necháme vychladnúť a potom ho vodorovne rozrežeme na 2 pláty.

5. Pripravíme čerešňové želé: vykôstkované čerešne vložíme do hrnca s vodou, cukrom a citrónovou šťavou. Zohrejeme a necháme variť, kým sa cukor nerozpustí. Škrob rozmiešame v troške vody a potom ho vlejeme do čerešní. Uvaríme hustý čerešňový puding a necháme ho vychladnúť.

Tip-pre-vas_1

TIP: na prípravu želé, môžete namiesto čerešní použiť sezónne ovocie alebo ovocie podľa svojej chuti

6. Pripravíme mascarpone plnku: do misy vložíme mascarpone a kondenzované mlieko a premiešame. Prilejeme šľahačkovú smotanu a šľaháme do jemného hustého krému.

7. Skladanie torty: plát cesta položíme na podnos a natrieme ho časťou mascarpone krému. Pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame z mascarpone krému vyšší okraj na torte, aby nám nevytekalo čerešňové želé.

8. Do stredu nalejeme čerešňové želé, zarovnáme ho a prikryjeme druhým plátom cesta. Povrch aj boky torty natrieme zvyšným mascarpone krémom a ozdobíme podľa vlastného vkusu.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bucataras.ro


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *