Dva druhy cesta a lahodný krém, tento krémový zákusok sme si okamžite zamilovali!
Potrebujeme na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 160 g masla
- 1 žĺtok
- štipka soli
- 3 polievkové lyžice vody
Potrebujeme na druhé cesto:
- 6 vajec
- 200 g kryštálového cukru
- 150 g mletých vlašských orechov
- 4 polievkové lyžice kakaového prášku
- 12 gramov prášku do pečiva
Potrebujeme na krém:
- 600 ml mlieka
- 1 Zlatý klas
- 150 g masla
- 150 g práškového cukru
Postup:
1. Prísady na cesto vypracujeme, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny odležať.
2. Cesto po odležaní v chladničke rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme a upečieme na zadnej strane plechu vystlaného papierom na pečenie.
3. Druhú polovicu cesta dáme na plech tiež vystlaný papierom na pečenie, ale upečieme ho spolu s druhým cestom, ktoré si pripravíme nasledovne: vajcia vymiešame s cukrom do peny, orechy zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a pridáme do vymiešaných vajíčok.
4. Zmes rozotrieme na druhú polovicu cesta na plechu a upečieme ho v rúre predhriatej na 180 °C. Či je hotové, otestujeme špáradlom.
5. Medzitým si pripravíme krém: Zlatý klas uvaríme s mliekom do zhustnutia a necháme vychladnúť. Kým chladne, maslo vymiešame s práškovým cukrom do penista a postupne ho pridávame do vychladnutého pudingového krému. Vyšľaháme nadýchaný jemný krém.
6. Hotový krém rozotrieme na upečený koláč a prikryjeme ho zvlášť upečeným plátom cesta. Nakoniec koláč ozdobíme práškovým cukrom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: 1000reteteculinare.com