Lahodné predjedlo na slávnostný stôl, pripravíte ho rýchlo, z jednoduchých a cenovo dostupných surovín!
Výborná desiata a veľmi chutné studené raňajky alebo aperitív. Táto omeletová roláda so syrovou náplňou je rýchla na prípravu, vyžaduje málo ingrediencií a len 30 minút vášho času.
Potrebujeme:
- 6 vajec
- 100 g kyslej smotany (prírodný jogurt alebo majonéza)
- 1-2 mrkvy
- soľ, čierne korenie podľa chuti
Na náplň:
- 200 g tvrdého syra
- 1 zväzok kôpru
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 čajová lyžička horčice
- soľ, čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. Pripravíme omeletu: vajce vyšľaháme mixérom do hladka, postupne pridávame smotanu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
2. Očistenú a umytú mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridáme ju do vaječnej zmesi a premiešame.
3. Zmes nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme. Omeletu pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Potom necháme vychladnúť.
4. Medzitým si pripravíme plnku: syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Môžete sa rozhodnúť pre akýkoľvek druh syra, ktorý chcete. Pridáme nadrobno nasekaný kôpor, horčicu, kyslú smotanu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešame.
5. Vychladnutú omeletu otočíme lícom nadol (hornou stranou). Rozotrieme na ňu syrovú zmes a omeletu zvinieme do kompaktnej rolky.
6. Roládu položíme „švom“ dole na papier na pečenie a zakryjeme ju. Dáme do chladničky na 30-40 minút stuhnúť.
7. Roládu nakrájame a podávame ako studené predjedlo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu