Takú lahodnú roládu ste ešte neochutnali! Jednoduchý recept s cuketou!
Skutočná letná pochúťka!
Potrebujeme:
- 2 stredné cukety
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 6 lyžíc múky
Na náplň:
- 4 polievkové lyžice kyslej smotany
- ½ zväzku byliniek (použili sme petržlen)
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
- 150 g tvrdého syra
- jedna paradajka
Postup:
1. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do hlbokej misy. Posolíme a počkáme 5-10 minút, kým cuketa pustí šťavu. Cuketu potom dobre vyžmýkame rukami.
2. Vajcia a kyslú smotanu vyšľaháme metličkou do hladka, podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Nalejeme do misky s vyžmýkanou cuketou.
3. Pridáme preosiatu múku. Dobre premiešame, aby v ceste nezostali hrudky múky. Vzniknuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vymastený trochou oleja. Rovnomerne rozotrieme.
4. Cesto pečieme asi 35-40 minút, v rúre predhriatej na 180°C.
5. Po upečení necháme 15 minút vychladnúť, potom stiahneme papier na pečenie a upečený plát položíme na veľký kus potravinovej fólie.
6. Pripravíme plnku: do misy dáme kyslú smotanu, nakrájané bylinky, pretlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešame.
7. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, paradajku nakrájame na malé kocky.
8. Smotanovú plnku rovnomerne natrieme na vrch cesta. Potom jej celý povrch posypeme strúhaným syrom.
9. Pridáme kocky paradajok na jeden z krátkych okrajov cuketového plátu.
10. Potom plát zrolujeme do kompaktnej rolky, začneme od kraja, kde sú paradajky.
11. Roládu zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.
12. Nakoniec roládu vyberieme z fólie a nakrájame na úhľadné plátky.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu