Chuť tejto rolády je dokonalá! Zahryznite sa do krehkého cesta s opečenými mandľovými lupienkami , naplneného sladkou šľahačkou a čerstvým ovocím. Presvedčte sa a upečte ju sami!
Potrebujeme:
- 4 bielka
- 250 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g mandľových lupienkov
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1/2 vrecka stužovača šľahačky
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 250 g čerstvého ovocia (jahody, čučoriedky, maliny…)
Postup:
1. Mandľové lupienky rozložíme na papier na pečenie na veľkom plechu. Vložíme ich do rúry na 5 minút pri teplote 170 °C. Dávame pozor, aby sa nám mandle nespálili, pretože sú veľmi tenké. Hneď ako začnú voňať, sú hotové.
2. Kým sa mandle pečú, vymiešame tuhý sneh z bielkov, postupne doň pridáme cukor a vanilkový cukor. Na mandle rozotrieme bielkovú zmes a lyžicou opatrne zarovnáme.
3. Cesto dáme piecť do rúry , najskôr na 10 minút pri 200 °C, potom teplotu znížime a pečieme ďalších 20 minút pri 150 °C.
4. Keď je cesto zlatisté, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.
5. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha.
6. Vychladnuté cesto potrieme vyšľahanou šľahačkou, rozložíme na ňu ovocie a pomocou papiera na pečenie, na ktorom sa cesto pieklo, ho opatrne zvinieme do rolády
7. Roládu vychladíme a nakrájame na úhľadné rezy.
A potom už len vychutnávame každé sústo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: recipeci.com