Ľahučká snehová roláda s ovocím a mandľami

Ľahučká snehová roláda s ovocím a mandľami
Ľahučká snehová roláda s ovocím a mandľami

Chuť tejto rolády je dokonalá! Zahryznite sa do krehkého cesta s opečenými mandľovými lupienkami , naplneného sladkou šľahačkou a čerstvým ovocím. Presvedčte sa a upečte ju sami!

Potrebujeme:

  • 4 bielka
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 vrecka stužovača šľahačky
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 250 g čerstvého ovocia (jahody, čučoriedky, maliny…)

Postup:

1. Mandľové lupienky rozložíme na papier na pečenie na veľkom plechu. Vložíme ich do rúry na 5 minút pri teplote 170 °C. Dávame pozor, aby sa nám mandle nespálili, pretože sú veľmi tenké. Hneď ako začnú voňať, sú hotové.

2. Kým sa mandle pečú, vymiešame tuhý sneh z bielkov, postupne doň pridáme cukor a vanilkový cukor. Na mandle rozotrieme bielkovú zmes a lyžicou opatrne zarovnáme.

3. Cesto dáme piecť do rúry , najskôr na 10 minút pri 200 °C, potom teplotu znížime a pečieme ďalších 20 minút pri 150 °C.

4. Keď je cesto zlatisté, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.

5. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha.

6. Vychladnuté cesto potrieme vyšľahanou šľahačkou, rozložíme na ňu ovocie a pomocou papiera na pečenie, na ktorom sa cesto pieklo, ho opatrne zvinieme do rolády

7. Roládu vychladíme a nakrájame na úhľadné rezy.

A potom už len vychutnávame každé sústo!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recipeci.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *