Jablko, jedno z najobľúbenejších druhov ovocia na svete vyzerá skvele aj v koláčoch. Pri pečení naplní cesto vlhkosťou a vôňou. A nie je potrebný žiadny krém!
Potrebujeme:
- 3 ks vajcia
- 180 ml mlieko
- 80 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 300 g hladká múka
- 5 g prášok do pečiva
- 3 ks jablko
Postup:
1. Vajcia dôkladne vyšľaháme s práškovým cukrom do bledej peny.
2. Potom postupne pridáme zmäknuté maslo, mlieko, prášok do pečiva a preosiatu múku. Vznikne nám husté tekuté cesto.
3. Cesto zmiešame s jablkami nakrájanými na malé kocky a vylejeme ho na vymastený plech. Pečieme 35 minút pri 180 stupňoch.
4. A rýchly jablkový koláčik máme hotový. Úplne jednoduchý a tak dobrý!
Malý tip pre tých, ktorí milujú pikantnú chuť jablkových koláčov: vrch koláča posypte zmesou škorice a práškového cukru! Môžete pridať aj štipku muškátového orieška.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: sovet-ok.ru