Jedná sa o pomerne jednoduché klasické jedlo s vanilkovou chuťou. Cesto je mäkké a dobre sa s ním pracuje.
Potrebujeme:
- 350 g tvarohu
- 1 vajce
- 3 PL práškového cukru
- štipka soli
- 1 ČL vanilkového cukru
- 1 šálka hrubej múky
Postup:
1. Aby bolo cesto a jemnejšie, najskôr pomelieme tvaroh. Najlepšie ak ho prepasírujeme cez sitko, alebo ho môžeme popučiť vidličkou.
2. Do popučeného tvarohu pridáme rozšľahané vajíčko, cukor, vanilkový cukor a štipku soli, všetko dôkladne premiešame do hladka. K tvarohu preosejeme asi 3/4 šálky múky.
3. Všetko spolu premiesime.
4. Misku prikryjeme utierkou a necháme postáť 15 minút.
5. Potom cesto znova premiesime a preložíme na pracovnú plochu posypanú múkou. Cesto rozdelíme na 3-4 časti. Z cesta vytvarujeme dlhé šúľky , ktoré podsýpame múkou aby sa nelepili.
6. Každý šúľok nakrájame na malé kúsky, asi 1,5-2 cm.
7. Vo veľkom hrnci privedieme osolenú vodu do varu. Vložíme halušky a jemne premiešame, aby sa na seba nelepili.
8. Po opätovnom zovretí vody, varíme ešte 2-3 minúty.
9. Uvarené halušky opatrne vyberieme a preložíme do taniera na servírovanie. Navrch pridáme kyslú smotanu, džem alebo obľúbenú sladkú polevu a podávame.
Tip: milovníci čokolády môžu do cesta pridať trochu preosiateho kakaa. Takéto tvarohové halušky môžeme podávať s maslom alebo čokoládovou omáčkou namiesto kyslej smotany.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: povar.ru