Jednoduché tvarohové halušky

Jednoduché tvarohové halušky
Jednoduché tvarohové halušky

Jedná sa o pomerne jednoduché klasické jedlo s vanilkovou chuťou. Cesto je mäkké a dobre sa s ním pracuje.

Potrebujeme:

  • 350 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 3 PL práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1 šálka hrubej múky

Postup:

1. Aby bolo cesto a jemnejšie, najskôr pomelieme tvaroh. Najlepšie ak ho prepasírujeme cez sitko, alebo ho môžeme popučiť vidličkou.

2. Do popučeného tvarohu pridáme rozšľahané vajíčko, cukor, vanilkový cukor a štipku soli, všetko dôkladne premiešame do hladka. K tvarohu preosejeme  asi 3/4 šálky múky.

3. Všetko spolu premiesime.

4. Misku prikryjeme utierkou a necháme postáť 15 minút.

5. Potom cesto znova premiesime a preložíme  na pracovnú plochu posypanú múkou. Cesto rozdelíme na  3-4 časti. Z cesta vytvarujeme dlhé šúľky , ktoré podsýpame múkou aby sa nelepili.  

6. Každý šúľok  nakrájame na malé kúsky, asi 1,5-2 cm.

7. Vo veľkom hrnci privedieme osolenú vodu do varu. Vložíme halušky a jemne premiešame, aby sa na seba nelepili.

8. Po opätovnom zovretí vody,  varíme ešte 2-3 minúty.

9. Uvarené halušky opatrne vyberieme a preložíme do taniera na servírovanie. Navrch pridáme kyslú smotanu, džem alebo obľúbenú sladkú polevu a podávame.

Tip-pre-vas_1

Tip: milovníci čokolády môžu do cesta pridať trochu preosiateho kakaa. Takéto tvarohové halušky môžeme podávať s maslom alebo čokoládovou omáčkou namiesto kyslej smotany.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: povar.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *