Pečená mrkva s vôňou byliniek je vynikajúcou prílohou pre mäsové aj rybie pokrmy.
Potrebujeme:
- 1 kg mrkvy
- 3-4 PL olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ČL sušeného tymiánu
- ½ ČL sušeného oregana
Postup:
1․ Mrkvu očistite a nakrájajte na veľké kúsky. Vložte do misy, pridajte olivový olej, soľ, korenie, tymián a oregano a spolu dobre premiešajte.
2․ Ochutenú mrkvu položte na plech na pečenie v jednej vrstve a zakryte alobalom.
3․ Vložte do rúry predhriatej na 190 ° C po dobu 25-30 minút. Potom odstráňte alobal a zapekajte ďalších 10 až 15 minút.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru