Dokonalý dezert ktorý sa topí v ústach. Túto čokoládovú dokonalosť musíte vyskúšať!
Potrebujeme na cesto:
- 400 ml vody
- 200 ml oleja
- na špičku noža soľ
- 2 ČL kryštálového cukru
- 240 g hladkej múky
- 4 ČL kakaa
- 6 vajec
Potrebujeme na krém :
- 1 l mlieka
- 18 PL hladkej múky
- 150 g čokolády na varenie
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g masla
Šľahačka:
- 250 ml smotany na šľahanie
Postup:
Cesto:
1. Vodu, olej, cukor a soľ privedieme do varu. Keď voda zovrie, vsypeme múku zmiešanú s kakaom.
2. Znížte teplotu a cesto miešajte 2-3 minúty kým nie je hladké a nelepí sa na dno a steny kastróla.
Cesto preložte do misy a nechajte ho vychladnúť.
3. Do vlažného cesta pridajte jedno vajce po druhom a vždy poriadne zamiešajte.
4. Cesto preložte do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou a nastriekajte veterníčky s priemerom asi 4 cm na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C asi 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárajte.
Krém:
6. Zohrejte k varu 500 ml mlieka spolu s cukrom.
7. Vo zvyšných 500 ml mlieka zamiešajte múku.
8. Zmes múky a mlieka vlejte do vriaceho mlieka cez sitko, aby ste odstránili hrudky.
9. Zmes krátko povaríme na miernom ohni kým nezhustne (dávajte pozor, aby sa nepripálila).
10. Odstavte a do horúcej zmesi pridajte polámanú čokoládu. Spolu pri najnižších otáčkach zamiešajte aby sa čokoláda spojila s krémom. Na hotový krém položíme potravinársku fóliu aby sa ho dotýkala a necháme ho vychladnúť.
11. Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote a postupne ho zašľahajte do vychladnutého mliečneho krému.
12. Hotový čokoládový krém odložíme na 1 hodinu do chladničky spevnieť . Potom ho preložíme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou.
Dokončenie:
13. Veterníčky rozrežte a spodnú časť naplňte čokoládovým krémom. Na krém nastriekajte vyšľahanú šľahačku, zakryte ju odrezaným vrškom a posypte práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: recepti365.com