Čokoládové veterníčky

Čokoládové veterníčky
Čokoládové veterníčky

Dokonalý dezert ktorý sa topí v ústach. Túto čokoládovú dokonalosť musíte vyskúšať!

Potrebujeme na cesto:

  • 400 ml vody
  • 200 ml oleja
  • na špičku noža soľ
  • 2 ČL kryštálového cukru
  • 240 g hladkej múky
  • 4 ČL kakaa
  • 6 vajec

Potrebujeme na krém :

  • 1 l mlieka
  • 18 PL hladkej múky
  • 150 g čokolády na varenie
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g masla

Šľahačka:

  • 250 ml smotany na šľahanie

Postup:

Cesto:
1. Vodu, olej, cukor a soľ privedieme do varu. Keď voda zovrie, vsypeme múku zmiešanú s kakaom.

2. Znížte teplotu a cesto miešajte 2-3 minúty kým nie je hladké a nelepí sa na dno a steny kastróla.
Cesto preložte do misy a nechajte ho vychladnúť.

3. Do vlažného cesta pridajte jedno vajce po druhom a vždy poriadne zamiešajte.

4. Cesto preložte do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou a nastriekajte veterníčky s priemerom asi 4 cm na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C asi 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárajte.

Krém:
6. Zohrejte k varu 500 ml mlieka spolu s cukrom.

7. Vo zvyšných 500 ml mlieka zamiešajte múku.

8. Zmes múky a mlieka vlejte do vriaceho mlieka cez sitko, aby ste odstránili hrudky.

9. Zmes krátko povaríme na miernom ohni kým nezhustne (dávajte pozor, aby sa nepripálila).

10. Odstavte a do horúcej zmesi pridajte polámanú čokoládu. Spolu pri najnižších otáčkach zamiešajte aby sa čokoláda spojila s krémom. Na hotový krém položíme potravinársku fóliu aby sa ho dotýkala a necháme ho vychladnúť.

11. Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote a postupne ho zašľahajte do vychladnutého mliečneho krému.

12. Hotový čokoládový krém odložíme na 1 hodinu do chladničky spevnieť . Potom ho preložíme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou.

Dokončenie:
13. Veterníčky rozrežte a spodnú časť naplňte čokoládovým krémom. Na krém nastriekajte vyšľahanú šľahačku, zakryte ju odrezaným vrškom a posypte práškovým cukrom.


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recepti365.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *