Chutná zdravá príloha k mäsu alebo hlavné jedlo.
Potrebujeme:
1 ks cibule
5 strúčikov cesnaku
2 PL olivový olej
1 ČL soľ
½ ČL mleté čierne korenie
1 ČL údenej papriky
1 ČL mletej rasce
1 ČL mletého koriandra
1-2 PL paradajkového pretlaku
600 – 700 g paradajok vo vlastnej šťave
700 – 800 g konzervovaného cícera
200–250 ml zeleninového vývaru alebo vody
1 ČL kryštálového cukru
bylinky podľa chuti
Postup:
1․ Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak pretlačte lisom.
2․ Na panvici rozohrejeme olej na strednom plameni, pridáme cibuľu a restujme do mierneho zhnednutia asi 5 minút. Potom pridajte cesnak a restujte ďalšiu pol minútu.
3․ Ku orestovanej cibuli a cesnaku pridajte soľ, korenie, papriku, rascu a koriander. Premiešajte a pridajte paradajkový pretlak. Smažte ďalšiu minútu a pol.
4․ Paradajky nakrájajte na malé kúsky a vložte do panvice spolu so šťavou, cícerom, vývarom a cukrom.
5․ Priveďte do varu a duste na miernom ohni pod pokrievkou asi 15 minút.
6․ Pred podávaním posypte nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru