Cícer v paradajkovej omáčke

Cícer v paradajkovej omáčke
Cícer v paradajkovej omáčke

Chutná zdravá príloha k mäsu alebo hlavné jedlo.

Potrebujeme:

1 ks cibule
5 strúčikov cesnaku
2 PL olivový olej
1 ČL soľ
½ ČL mleté čierne korenie
1 ČL údenej papriky
1 ČL mletej rasce
1 ČL mletého koriandra
1-2 PL paradajkového pretlaku
600 – 700 g paradajok vo vlastnej šťave
700 – 800 g konzervovaného cícera
200–250 ml zeleninového vývaru alebo vody
1 ČL kryštálového cukru
bylinky podľa chuti

Postup:

1․ Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak pretlačte lisom.

2․ Na panvici rozohrejeme olej na strednom plameni, pridáme cibuľu a restujme do mierneho zhnednutia asi 5 minút. Potom pridajte cesnak a restujte ďalšiu pol minútu.

3․ Ku orestovanej cibuli a cesnaku pridajte soľ, korenie, papriku, rascu a koriander. Premiešajte a pridajte paradajkový pretlak. Smažte ďalšiu minútu a pol.

4․ Paradajky nakrájajte na malé kúsky a vložte do panvice spolu so šťavou, cícerom, vývarom a cukrom.

5․ Priveďte do varu a duste na miernom ohni pod pokrievkou asi 15 minút.

6․ Pred podávaním posypte nasekanými bylinkami.


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *