Nepečená oplátková roláda s kokosom a karamelom

Oplátková roláda s kokosom a karamelom
Oplátková roláda s kokosom a karamelom

Dnes vám prinášame recept na skvelú oplátkovú roládu , ktorou ohúrite každého! Pripravíte ju rýchlo a bez pečenia!

Potrebujeme na karamelový krém:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 ml vody alebo mlieka, prípadne kyslej smotany
  • 200 g zomletých maslových sušienok

Potrebujeme na kokosový krém:

  • 80 g kryštálového cukru
  • 3 PL vody
  • 100 g masla
  • 100 g sušeného mlieka
  • 80-100 g strúhaného kokosu

Potrebujeme okrem toho :

  • tortové oplátky

Postup:

1. Najprv v teplej vode namočíme a potom dobre vyžmýkame čistú utierku. Tortové oplátky zabalíme do vlhkej utierky, aby zmäkli a mohli sme ich zrolovať.

2. V nepriľnavom hrnci zohrievame cukor na miernom plameni aby začal karamelizovať. Keď sa cukor roztopí a získa hnedastú farbu, pridajte opatrne vodu, alebo mlieko alebo kyslú smotanu a premiešajte. Nebojte sa, ak vám karamel po pridaní tekutiny stvrdne, varením sa znova rozpustí.

3. Po rozpustení karamelu doňho pridajte pomleté sušienky a všetko spolu premiešajte dohladka.

4. Na navlhčené tortové oplátky rovnomerne rozotrite karamelovú plnku.

5. Pripravte kokosový krém. Do hrnca pridajte 80 g kryštálového cukru a 3 PL vody zohrievajte, kým sa cukor neroztopí. Potom pridajte maslo nakrájané na kocky a nechajte ho rozpustiť. Zmes odstavte zo sporáka a pridajte sušené mlieko za intenzívneho miešania, aby sa dobre rozpustilo. Nasypte strúhaný kokos a krém vymiešajte dohladka.

6. Nakoniec na karamelovú plnku rozotrite kokosový krém a oplátku zrolujte do rolády. Zabaľte ju do potravinovej fólie a odložte do chladničky stuhnúť.


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: suntgospodina.net


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *