Kuskus so šampiňónmi

Kuskus so šampiónmi
Kuskus so šampiónmi

Jednoduchý a rýchly recept! Kuskus pri varení naberie chuť vývaru, restovanej zeleniny a šampiónov.

Takto pripravené obilniny absorbujú vývar a šťavu z restovanej zeleniny a húb a stanú sa veľmi aromatickými a voňavými. A petržlen a citrónová kôra dodajú jedlu sviežosť.

Potrebujeme:

  • 1 cibuľa
  • 450 g šampiňonov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • 120 g mrazeného zeleného hrášku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 180 g kuskus
  • 360 ml zeleninový vývar
  • petržlenová vňať
  • ½ citrónová kôra

    Postup:

    1․ Cibuľu nakrájajte na malé kocky a huby na plátky. Nasekajte cesnak.

    2․ Na veľkej panvici zohrejte olivový olej. Cibuľu orestujte 2-3 minúty, pridajte šampiňóny a opekajte ďalších 5-7 minút.

    3․ Potom pridajte cesnak, hrášok, soľ a korenie a restujte 2 minúty.

    4․ Nasypte kuskus a zalejte ho horúcim vývarom, premiešajte a priveďte do varu. Vypnite oheň a panvicu zakryte pokrievkou a kuskus nechajte napučať 5 minút.

    5․ Nakoniec nakrájajte petržlenovú vňať a na jemnom strúhadle nastrúhajte kôru z citróna.

    6. Hotový kuskus naservírujte a posypte petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou.


    Dobrú chuť!

    Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

    Zdroj: lifehacker.ru


    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *