Recept na tento krémový zákusok mala moja mama roky ukrytý v knihe receptov a robievala ho veľmi často, pretože tento dezert je tak lahodný a po stuhnutí sa dá veľmi pekne krájať na úhľadné kúsky.
Potrebujeme:
Na cesto:
- 6 bielkov
- 150 g práškového cukru
- 30 g hladkej múky
- 250 g mletých vlašských orechov
- 1 prášok do pečiva
Na krém:
- 6 žĺtkov
- 700 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g práškového cukru
- 250 g masla
- 100 g čokolády na varenie
Na dokončenie :
- balíček sušienok + trochu mlieka s rumom na namáčanie
- 100 g čokolády na varenie + stužený tuk na polevu
Postup:
1. Najskôr vymiešame z bielkov tuhý sneh, postupne doň pridáme cukor, múku s práškom do pečiva a nakoniec vlašské orechy.
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút pri teplote 180ºC.
3. Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.
4. Potom urobíme krém. Vymiešame žĺtky s kryštálovým cukrom, pridáme pudingový prášok a 200 ml mlieka.
5. Túto zmes za stáleho miešania varíme vo zvyšku 500 ml vriaceho mlieka, kým krém nezhustne.
6. Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny.
6. Uvarený a vychladnutý puding po častiach zamiešame s vyšľahaným maslom . Vzniknutý krém rozdelíme na dve časti a do jednej časti vmiešame rozpustenú čokoládu. Vznikne nám tak biely a čokoládový krém.
Dokončenie:
8. Vychladnutú bielkovú piškótu natrieme bielym krémom, na krém poukladáme sušienky namočené v mlieku s rumom (ak chceme), sušienky potom potrieme čokoládovým krémom a keď stuhne, celý dezert polejeme čokoládovou polevou, prípadne posypeme strúhanou čokoládou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: recipeci.com