Neodolateľne jemný krémový zákusok

Neodolateľne jemný krémový zákusok
Neodolateľne jemný krémový zákusok

Recept na tento krémový zákusok mala moja mama roky ukrytý v knihe receptov a robievala ho veľmi často, pretože tento dezert je tak lahodný a po stuhnutí sa dá veľmi pekne krájať na úhľadné kúsky.

Potrebujeme:

Na cesto:
  • 6 bielkov
  • 150 g práškového cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
Na krém:
  • 6 žĺtkov
  • 700 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 100 g čokolády na varenie
Na dokončenie :
  • balíček sušienok + trochu mlieka s rumom na namáčanie
  • 100 g čokolády na varenie + stužený tuk na polevu

Postup:

1. Najskôr vymiešame z bielkov tuhý sneh, postupne doň pridáme cukor, múku s práškom do pečiva a nakoniec vlašské orechy.

2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút pri teplote 180ºC.

3. Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.

4. Potom urobíme krém. Vymiešame žĺtky s kryštálovým cukrom, pridáme pudingový prášok a 200 ml mlieka.

5. Túto zmes za stáleho miešania varíme vo zvyšku 500 ml vriaceho mlieka, kým krém nezhustne.

6. Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny.

6. Uvarený a vychladnutý puding po častiach zamiešame s vyšľahaným maslom . Vzniknutý krém rozdelíme na dve časti a do jednej časti vmiešame rozpustenú čokoládu. Vznikne nám tak biely a čokoládový krém.

Dokončenie:

8. Vychladnutú bielkovú piškótu natrieme bielym krémom, na krém poukladáme sušienky namočené v mlieku s rumom (ak chceme), sušienky potom potrieme čokoládovým krémom a keď stuhne, celý dezert polejeme čokoládovou polevou, prípadne posypeme strúhanou čokoládou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recipeci.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *